П’ятниця, Травень 24

10 найбільш цінних для здоров’я продуктів

10 найбільш цінних для здоров’я продуктів


Їжа, що кожного дня виявляється на тарілці – це не тільки джерело різних жирів, білків, мінералів, вуглеводів, вітамінів та інших важливих компонентів, в яких потребує організм для підтримки життя і нормальної роботи внутрішніх органів. Дуже часто саме їжа зумовлює не тільки фізичне, а й психічне здоров’я індивідуума, безпосередньо впливає на його ставлення до життя, мотивацію і навіть самооцінку. Бажання творити, любити, займатися сексом, добре виглядати і приносити задоволення оточуючим людям, як це не дивно може прозвучати, багато в чому залежить і від різноманітності або якості щодня вживаних страв. Саме тому, ще з давніх часів, мудреці так часто підкреслювали взаємозв’язок між тим, що людина їсть і ким він є. Сучасні вчені, розвиваючи цю думку, рекомендують неодмінно додати в щоденне меню наступні продукти:

Зелений чай

Зеленый чай, как безоговорочный «лидер» среди напитков, по содержанию витамина С и антиоксидантов, давно уже находится вне конкуренции. Помимо этого, его катехины благотворно воздействуют на работу нервной и сердечнососудистой системы, предотвращая возникновение инфарктов, инсультов и некоторых других опасных недугов. А вот способность зеленого чая активно выводить токсичные вещества и шлаки, накапливающиеся, не только вследствие приверженности вредным привычкам, но и работе на опасных производствах, очень актуальна для огромного количества людей.

Горіхи

Среди орехов, наиболее доступными и полезными, как правило, считаются грецкие. Но, многие другие разновидности, тоже достойны внимания и включения в повседневное меню в том или ином количестве. Причем это касается не только сырого продукта, но и применения его как добавки в различные блюда. В орехах содержится значительное количество ценных масел, а также – белок, клетчатка и некоторые необходимые минералы и витамины.

Мед

Мед – це настільки багатий різними цінними компонентами продукт, що його користь і універсальність неможливо переоцінити. У народній медицині це інгредієнт різних зілля, який навіть може наноситися на рани, щоб сприяти їх швидкому загоєнню. У повсякденному житті і звичайному меню дехто сприймає мед як ласощі, а ось досвідчені знавці раціональної кухні – успішно використовують його в якості профілактичного і загальнозміцнюючий засіб.

Яйця

Після того як вчені спростували всі ці моторошні «холестеринові звинувачення» на адресу курячих яєць, дієтологи слова стали рекомендувати їх вживання не менше 2-3 разів на тиждень. Вміщені в яйцях селен, магній, вітамін В12 і цінний холестерин і білок, не тільки не зашкодять здоров’ю, а, навпаки, допоможуть його зміцнити. Особливо важливо додавати яйця в раціон дітей і видужуючих.

Бобові

У бобових міститься величезна кількість рослинних білків, які організм засвоює набагато легше, отримуючи достатню кількість енергії і необхідних йому будівельних “цеглинок”, які використовуються для відновлення відмерлих клітин. А ще – там є вітамін С, калій, йод, марганець і залізо. Багаті бобові цінних лізин і вітамінами групи В.

Риба

Серед різних продуктів тваринного походження рибу можна вважати найбільш цінним джерелом не тільки білка, але і жиру. На жаль, багатьох споживачів так залякали небезпекою підвищеного холестерину і переконали в користь знежирених продуктів, що ці люди просто дезорієнтовані. Насправді жири, що містяться в рибі, не несуть небезпеки для здоров’я або стрункої фігури. Навпаки, завдяки цим речовинам можна ефективно боротися з ожирінням.

Кисломолочні та молочні продукти

Молочні продукти, в тій або іншій кількості, неодмінно потрібно додавати в свій раціон. Кожна з них різновидів допомагає вирішити якісь певні проблеми і заповнити дефіцит речовин, що витрачаються організмом в процесі життєдіяльності. У натуральному йогурті містяться пробіотики, які нормалізують роботу травної системи. Сир і молоко містить білок і жири, які легко засвоюються організмом. А ось вплив на якість кісток завдяки деякому вмісту кальцію в молоці, відповідно до новітніх досліджень, сильно переоцінене і вже не є непорушною істиною.

Злаки

Вівсянка, коричневий рис, гречка і навіть, далеко не всіма улюблена перловка – дуже цінні продукти, не тільки здатні благотворного впливати на роботу травної системи або захищати від можливих нападів голоду протягом дня, завдяки високому вмісту клітковини. Всі ці злаки надзвичайно багаті різними цінними мікроелементами, мінералами, вуглеводами і білком, настільки необхідними організму для задоволення щоденних потреб і поповнення дефіциту витрачаються компонентів.

Помідори

Це справді унікальні овочі, які навіть в деяких джерелах вважаються фруктами, оскільки вони містять насіння і ростуть зверху, а не в землі. Примітно, що корисні компоненти, що містяться в помідорах, активізують свою дію після певної термообробки вихідного продукту. Наприклад, в томатному соусі цінного лікопіну в 4 рази більше, ніж в сирих овочах.

Яблука

Незважаючи на загальну оману, що існує в народі вже дуже давно, в яблуках міститься дуже незначна кількість заліза. А ось коричневий відтінок, який з’являється через деякий час на місці зрізу плода, обумовлений зовсім не змістом цього мікроелемента, хоч і дуже легко асоціюється з іржею. Це результат окислення пектинів – цінних травних компонентів, якими багаті яблука. Саме в них потребує ШКТ людини, адже такий різновид водорозчинний клітковини здатна нормалізувати роботу всієї системи і допомогти видалити з неї накопичуються токсини і шлаки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *