Салат Цезар – історія появи та неймовірний смак

Якщо ви не знаєте, який салат являється найпопулярнішім, то відповідь проста – звичайно Цезар. Його подають в будь-яких закладах, готують за різними рецептами. Навіть можна знайти у супермаркеті. Виходячи з рецепта додають курку, рибу або креветки. Усі версії страви мають право на існування та заслужили своїх прихильників.

Рекомендуємо звернути увагу на салат цезар класичний рецепт, представлений на сайті Торчин. Він складається з простих інгредієнтів: салат ромен, перепелині яйця, куряче філе, бекон, помідори чері, багет або білий хліб, пармезан та салатна заправка. Такий варіант дуже легкий, свіжий, весняний, точно нікого не залишить байдужим. Суміш компонентів надає йому неперевершеного смаку, а салатна заправка робить більш витонченим та пікантним. Сам процес приготування займає не більше 15 хвилин. Підготовка може зайняти більше часу, адже вам треба зробити сухарики, підсмажити бекон, зварити яйця та обсмажити м’ясо.

Історія появи

Салат дуже простий у виконані, а його поява взагалі випадкова. До речі, полководець Юлій Цезар не має до нього абсолютно ніякого відношення, як думає багато людей. Страва названа на честь звичайного хлопчика на ім’я Цезар Кардіні. Після закінчення Першої світової війни він емігрував до США разом з братом. А свій невеликий власний заклад під назвою «У Цезаря» відкрив у Мексиці. Одного разу на честь Дня Незалежності США заклад був полон людей, які хотіли відзначати не тільки їжею, а й спиртними напоями. На той час у Мексиці заборона на алкоголь була відсутня. Відвідувачів треба було чимось частувати. Тому кухар на ходу придумав салат, змішав в ньому усі інгредієнти, що були на кухні в достатньої кількості. Страва вийшла настільки смачною, що одразу здобула популярність у всьому світі. Як то кажуть – усе геніальне просто.

Переваги

Даний салат являється символом елегантності та вишуканості, справжнім витвором мистецтва. Усі інгредієнти ідеально комбінуються, створюють неймовірну симфонію смаку та текстури:

  • Листя свіжого зеленого салату розстеляється на тарілці, являється основою.
  • Шматочки підсмаженого курячого м’яса роблять страву більш ніжною. Пам’ятайте, що вони повинні мати золоту шкоринку, завдяки якій салат не тільки смачний, а й отримує більш вишуканого вигляду.
  • Хрусткі грінки роблять структуру більш цікавою та незвичайною.
  • Яйця додають ніжності.
  • Пармезан також вносить свою нотку, тане на язиці, створює відчуття розкоші.
  • Свіжі помідори чері по праву можна вважати фінальним штрихом, адже завдяки їм Цезар стає більш яскравим, насиченим, свіжим.
  • Соковита салатна заправка Торчин збалансовує усі компоненти, об’єднує їх, створює вишукану гармонію.

У наші часи дана страва користується не аби якою популярністю, являється невід’ємною частиною ресторанів європейської кухні. Вона не перестає тішити своїх шанувальників різноманіттям варіантів приготування. Проста, вишукана, смачна, ситна. Можна нескінченно перераховувати її переваги.

Новини України