Салат «Ніцца», приготований за класичним рецептом, виходить дуже легким, ситним і апетитним. Його приємно їсти перед основними гарячими стравами разом з хлібцями або грінками. Смакуйте і будьте щасливі!
Необхідні інгредієнти:
- Помідорів соковитих – 6 шт .;
- Білого ріпчастої цибулі – 1 шт .;
- Болгарського зеленого солодкого перцю – 1 шт .;
- Болгарського червоного солодкого перцю – 1 шт .;
- Оливок без кісток – 150 г .;
- Анчоусів в маслі – 1 банка;
- Яєць курячих (відварених вкруту) – 4 шт .;
- Листя салату – 3 шт .;
- Зубців часнику – 3 зубці;
- Оливкової олії – 60 мл .;
- Соку лимона свіжого – 1 ст. л .;
- Базиліка сушеного – щіпка або на смак;
- Солі кам’яної – на смак;
- Перцю меленого білого – на смак.
Процес приготування:
Кожне відварене вкруту куряче яйце очищаєте, промиваєте, обтираєте і розрізаєте на 4 частини. Білу ріпчасту цибулю без лушпиння обполіскуєте, обсушуюте і кришіть кільцями товщиною в 3-4 міліметра. Підготовлену м’якоть перчинок червоного і зеленого кольорів шінкуете соломкою товщиною в 5-6 міліметрів.
Промиті і обтерті серветками томати позбавляєте від місць, на яких кріпилися плодоніжки, а потім рубайте часточками шириною в 1 сантиметр. Відкриваєте анчоуси, якщо вони дуже солоні, вимочувати їх у воді, якщо смак підходить, тоді залишаєте як є. Кожну відціджену оливку розрізаєте навпіл. У невеликій піалі змішуєте видавлені через прес очищені зуби часнику, сушений базилік, сік лимона і оливкове масло. На великому плоскому блюді розміщуєте в різних сторонах чисті салатні листя.
Зверху розкладайте помідори, слідом болгарський перець, далі яйця, анчоуси, оливки і ріпчасту цибулю. Притрушуєте салат сіллю, білим меленим перцем, поливаєте заправкою і сервіруєте.
Смачного!