Як приготовити свинячі реберця з соусом барбекю

Перед кожною господинею завжди стоїть питання, що приготовити на сніданок, обід чи вечерю, щоб смачно та ситно нагодувати всіх членів сім’ї. Величезні друковані фоліанти чи бабусині записники у вигляді старезних зошитів – давно в минулому, оскільки в часи суцільної комп’ютеризації та діджиталізації відкриваються нові, більш мобільні, можливості у пошуку нових блюд, смачних перекусів чи неймовірних напитків. Відвідувачки сайту torchyn.ua/recipes в декілька кліків можуть обрати будь-який рецепт страви для приготування з детальним описом всіх інгредієнтів та зазначенням способу і тривалості приготування, будь-то ребра барбекю, класичний салат «олів’є» чи суп «харчо».

Ребра барбекю від «Торчин». Готуємо разом

Для зручності пошуку рецепти на сайті torchyn.ua згруповані в окремі розділи, які стосуються особливостей приготування м’яса та пісних страв, сендвічів та салатів, десертів та супів, сніданків та закусок. Окремі розділи сайту присвячені рибі та особливостям консервації.

На першій позиції розділу «м’ясо» наведено рецепт приготування смачних свинячих реберець під соусом «Барбекю» від відомої торгової марки «Торчин», які здатні повністю замінити та перевершити звичний шашлик. Для приготування справжнього хіта під час чергової «вилазки» на природу чи на дачі в колі сім’ї знадобиться два основних інгредієнти у вигляді одного кілограма свинячих реберець та 150 грамів соусу для барбекю. Щодо кількості солі, чорного перцю та лаврового листа для маринаду кожна господиня чи господар (у приготуванні страв з м’яса прерогатива належить чоловікам) рішення приймає самостійно відповідно до уподобань та смаків усіх членів сім’ї.

Завдяки соусу барбекю, до складу якого входить сливове пюре та мед, свинячі реберця під час приготування отримають неперевершений аромат в поєднанні з дещо пряним смаком та неймовірно хрусткою скоринкою. Купуючи заготовки в супермаркеті чи на базарі варто віддавати перевагу реберцям з невеликим вмістом жиру та достатнім шаром м’яса (якщо шар м’яса надто великий перед приготуванням у ньому варто зробити невеликі надрізи задля доступу спецій та маринаду). Для приготування маринаду достатньо тільки спецій (солі, перцю та лаврового листа), за бажанням їх можна замінити соусом барбекю – натерти реберця соусом та залишити на годину-дві.

Процес приготування реберець

Перед приготування свинячі реберця варто:

  1. ретельно промити та просушити за допомогою паперового рушника, за потреби – почистити від надто товстого прошарку сала чи жирного м’яса;
  2. посипати сіллю, сумішшю перців та пряних трав на кшталт чебрецю, орегано та базиліку та ретельно втерти їх у поверхню заготовки. За бажанням реберця можна відразу смажити чи покласти на годину-дві у холодильник;
  3. перед обсмажуванням – загорнути реберця у шар алюмінієвої фольги та запікати на жару впродовж півгодини (можна і більше, зважаючи на кількість м’яса) на кожному з боків;
  4. на завершальному етапі приготування фольгу необхідно розірвати, а поверхню реберець – змастити соусом барбекю з двох сторін. Далі реберця потрібно обсмажувати ще впродовж 15 хвилин до моменту вкриття їх золотистою скоринкою.
Новини України