Що приготувати на новорічний стіл: поради технологині харчової промисловості з Хмельниччини

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Пиріг “Закусочний”, грудень 2024, Хмельниччина. Тетяна Дмітрієва

Замісити тісто і випекти коржі.

  • 200 грамів маргарину натерти на тертці й перемішати з трьома стаканами муки, щоб вийшли кришки. До цього додати 200 грамів сметани, одну столову ложку цукру, щіпку солі, пів чайної ложки соди, погашеної оцтом, і все перемішати, але не сильно. Виходить слойоне тісто, яке потрібно поставити у холодильник на півтори-дві години.
  • Тісто поділити на чотири частини, розкачати на коржі. Їх потрібно випікати при температурі 170-180 градусів до 10 хвилин.
  • Змастити коржі начинкою і задекорувати.

  • Змішати по 150 грамів майонезу і сметани. Сумішшю змастити усі коржі, щоб вони трохи розм'якли.
  • На перший корж намастити рибну консерву у натуральному соку. Це може бути сардина, тунець чи будь-яке інша.
  • Для другого коржа приготувати таку суміш: натерти два плавлених сирки, два варених яйця, роздавити 2-3 зубчики часнику, посолити, поперчити й заправити майонезом.
  • Для третього коржа приготувати іншу суміш: натерти два варені яйця, залишивши один жовток для декору, нарізати пучок зеленої цибулі, посолити, поперчити й заправити майонезом.
  • Четвертий корж змастити майонезом, прикрасити натертим жовтком. За бажанням можна декорувати зеленню, нарізаними овочами.
  • Тарталетки "Люкс"

    Тарталетки “Люкс”, грудень 2024, Хмельниччина. Тетяна Дмітрієва

    Начинка для тарталеток складається з трьох інгредієнтів, яких по об'єму має бути приблизно однаково.

  • Нарізати 300 грамів вареного курячого філе, 0,5 л маринованих печериць і два пучки зеленої цибулі. Якщо немає зеленої цибулі, її можна замінити маринованою ріпчастою. Змішати інгредієнти, посолити, поперчили, змастити майонезом.
  • Щоб замаринувати ріпчасту цибулю, потрібно порізати її на маленькі кубики. Змішати пів чайної ложки солі, повну чайну ложку цукру, дві-три столових ложки оцту, 100 мілілітрами гарячої води. Цим розчином залити нарізану цибулю у середньому на 20 хвилин, тоді вона стане м'якою і без гіркоти.
  • Готову суміш покласти у пісочні тарталетки й декорувати до смаку. Крім того, можна подавати без них, як салат.
  • Салат "Екзотика"

  • Почистити один оселедець.
  • Замаринувати одну велику ріпчасту цибулю.
  • Оселедець, цибулю і дві-три ложки маринованого болгарського перцю Якщо немає законсервованого, один свіжий болгарський перець можна замаринувати, як цибулю.порізати кубиками. Додати пів банки консервованої кукурудзи, 100 грамів крабових паличок. Посолити, поперчити й змастити все майонезом.
  • Новини України