Яка кава Лавацца найкраща?

Хочете смакувати найкращою італійською кавою? Розпочніть своє знайомство з італійським колоритом разом з брендом Лавацца. Ще на початку 1984 року Луїджі Лавацца відкрив невеличкий магазин та пропонував людям випити свіжозвареної смачної кави. Неповторний смак та аромат, так сподобались покупцям, що вже згодом у 1927 році бренд Lavazza, заслужено стає символом країни Італія та має неабиякий успіх. Це вже не маленький магазинчик, а серйозне, велике підприємство.

Пройшло вже майже 130 років, а кава Лавацца в зернах, мелена, у чалдах чи капсулах, обходить своїх конкурентів в плані якості та вишуканого смаку з дуже великим відривом. Асортимент, який пропонує торгова марка захоплює різноманіттям та бажання догодити кожному покупцеві. Кава “made in Italy” здобула визнання та прославлена на весь світ, бренд експортує вироби у майже 90 країн світу та має неабиякий попит. Серед такого різноманіття важко розібратись, яка кава найкраща, або яка підходить особисто вам, тому ми пропонуємо розібратись у цьому питанні разом.

Флагмани виробництва кави Lavazza

Звичайно, що весь асортимент кавової продукції має дивовижну популярність, але є деякі лінійки кави, що мають особливі відгуки від справжніх гурманів та поціновувачів зернових напоїв.

Lavazza Qualita Oro

На перше місце рейтингів або топ списків, часто потрапляє саме ця кава. Найкраще зерно стовідсоткової арабіки з Центральної та Південної Америки, вирощене у правильних кліматичних та екологічних умовах, максимально набуває всіх смако-ароматичних властивостей. Кожне зернятко проходить середній ступінь обжарювання, завдяки чому має відчутну кислинку та легкий квітковий післясмак та неймовірно бадьорить. При всьому цьому кава має середній ступінь міцності та смакувати нею можна декілька разів на день. Квалита Оро означає “кавове золото”, і ця назва не випадкова, адже заварена кава має приємну золотисту пінку та шикарний стійкий аромат.

Lavazza Qualita Rossa

Цей вид напою теж дуже популярний, він має цікавий склад зерен 40% бразильської арабіки та 60% африканської робусти. Арабіка надає багатогранний аромат та приємну кислинку, а от робуста надає міцності напою, насичує оксамитовим післясмаком та приємною гіркуватістю з шоколадними нотками. Кава оброблена середнім ступенем обжарювання та ідеально підходить для класичного еспресо.

Lavazza Crema e Gusto

Ще один флагман італійської продукції, що має велику кількість шанувальників. Сорт має декілька варіантів: Crema e Gusto Espresso, Crema e Gusto Classico, Crema e Gusto Forte. Кожен з них по-своєму унікальний. Наприклад, Классіко має дуже міцний смак, насичений та навіть подекуди з легкими нотками тютюну. Лінійка Espresso вже вказує на те, що ви зможете посмакувати справжнім зерновим еспресо з присмаком горіха. Forte – напій для любителів яскравої гірчинки, адже у складі цілих 80% натуральної африканської робусти, смак повнотілий та щільний, має приємні нотки спецій та прянощів.

Lavazza Tierra

Це елітна та вишукана кава. Вона входить до лінійки продуктів, які рекомендовані міжнародною організацією Rainforest Alliance. Все завдяки високим технологіям виробництва та піклування про навколишнє середовище. У складі кави виключно натуральна мита арабіка вирощена у Південній та Центральній Америці (Перу, Колумбія, Гондурас) за всіма екологічними стандартами. Всі зернятка проходять обробку середнього рівня та повноцінно насичуються смаком і ароматом.

Також до популярних продуктів від Лавацца входять такі види кави:

  • Lavazza Grand Espresso. Цікаве поєднання 40% арабіки та 60% робусти робить каву приготовану з цих зерен дуже смачною та насиченою Італійські виробники піклуються про традиційні цінності, тому намагаються зберегти якомога класичний смак, саме з такою ціллю було створено цей дивовижний напій.
  • Lavazza Super Crema. Тут навпаки 60/40 де переважає Індійська та Бразильська арабіка, що надає напою особливого шоколадного присмаку та приємної ненав’язливої гіркуватості.
  • Lavazza Pienaroma. Відмінна зернова кава преміального сегмента. У складі тільки арабіка, що надає каві тонкого карамельного смаку з насиченим фруктовим ароматом.
  • Lavazza Dek. Кава без кофеїну. Такий напій можна вживати гіпертонікам, людям з сердечно-судинними захворюваннями та тим, хто просто вирішив відмовитися від кофеїну. Не дивлячись на те, що кава без вмісту кофеїну, напій доволі міцний (у складі цілих 40% робусти) та має смачні нотки сухофруктів.
  • Lavazza Pronto. Смачна та насичена кава з правильним купажем робусти та арабіки, а саме 80/20. Всі зерна оброблені світло-середнім ступенем обробки та мають приємний коричневий колір. На етапі заварювання ви відчуєте гарний шоколадний аромат, а стійка пінка має неперевершений вершковий присмак.

Як видно, кожний з видів продукції Лавацца здатний здивувати своїм унікальним смаком та ідеальним купажем. Все ж заплутались справді дуже легко, тому цей невеличкий список допоможе вам трішки ознайомитись з основними видами продукції та розпочати свої експерименти у світі кави. Але яка має бути справжня Лавацца? Як не потрапити на підробку? Трішки корисних порад далі.

Критерії справжньої кави Лавацца

Кава цього бренду настільки популярна, що ринок наповнений фальсифікатом та підробками. Чи бувало так, що вам сподобалась певна лінійка напою, ви придбали ще, але щось не так: смак не той, зернятка неоднорідні, розкришені чи зіпсовані, а аромат взагалі не насичений та ніякий. Не потрібно одразу писати негативні відгуки про бренд, скоріше за все, це просто справжнісінька підробка. Тому, пропонуємо до вашої уваги такі критерії, на які слід рівнятись при покупці кави:

  • Якість пакування на вищому рівні: всі кольори яскраві та насичені, немає бути заломів, якихось складок чи інших дефектів.
  • Присутність спеціальної наклейки, на якій зазначена дата виробництва, вага, номер партії, як зберігати та контактні дані виробника.
  • Якщо мова йде про клапан дегазації, то ви маєте знати, що італійські виробники впаюють клапан, якби у середину упаковки, ні в якому разі не припаюють чи не приклеюють прямо на пакування.
  • Якщо напій молотий, то брикет має виглядати гарно, а кава має розташовуватись рівномірно.
  • Зерно має відповідати вказаному ступеню обжарювання. Тобто, якщо вказано середній ступінь, а ви виявили маслянисті зернятка темно-коричневого кольору чи взагалі вони всі різні по кольору та формі, це явно не оригінал.
  • Вага. Не соромтесь попросили продавця зважити упаковку на вагах. Ті, хто виготовляє підробку, не додають в пакування близько 15–20 грамів продукту. Наприклад, один кілограм зернової кави має важити 1005 грамів, якщо вага менша, то перед вами підробка.

Так, підробок справді багато, але не лякайтесь. Купуйте зернову каву тільки в перевірених магазинах, що мають багато позитивних відгуків. Тільки у таких магазинах можна придбати справжню італійську каву Lavazza, адже у продавців присутні всі сертифікати якості та оригінальності товару, до того ж спеціалісти допоможуть у виборі кави, поцікавляться вашими власними уподобаннями, та на основі цього запропонують найкращий варіант.

Новини України