Салат «Олів’є» з яловичиною, приготований за класичним рецептом, нагадає вам старі добрі СРСРівської доби. Тоді будь-які м’ясні вироби і майонез були дефіцитом, а страви, до складу яких вони все ж входили, були святковими. Готуйте і насолоджуйтеся приємними спогадами!
Необхідні інгредієнти:
- Яловичої м’якоті (відвареної до повної готовності) – 500 г .;
- Картоплі (відвареного в мундирі до повної готовності) – 6 шт .;
- Моркви (відвареної до повної готовності) – 2 шт .;
- Свіжих огірків – 2 шт .;
- Квашених бочкових огірків (твердих) – 1 шт .;
- Солодкого консервованого горошку – 1 банка
- Яєць курки (зварених в круту) – 5 шт .;
- Зеленої цибулі – на смак;
- Солі кам’яної – на смак;
- Майонезу – на смак;
- Свіжої петрушки або кропу (для декору) – на смак і за бажанням.
Процес приготування:
Як варити яловичину все знають. Спочатку вона промивається і опускається в каструлю з холодною підсоленою водою. Все ставиться на середній вогник і після закипання з поверхні рідини знімається піна. Потім м’ясо готується від 40 хвилин до 1,5 годин в залежності від сорту та якості. Далі воно повністю остуджують. Чиста картопля і морква також відварюються до повної готовності: перший протягом 20-25 хвилин, друга протягом 30-45 хвилин. Потім вони охолоджуються, і з них знімається шкірка.
Яйця вкруту готуються 11 хвилин і також охолоджуються і очищаються від шкаралупи. Тепер по черзі викладаєте ці продукти на обробну дошку разом зі свіжими чистими і маринованими огірочками. Кришіть їх кубиками і скидайте в глибоку миску. Туди ж відправляєте зціджений консервований солодкий горошок, подрібнена зелена цибулька, трохи солі і майонезу.
Все перемішуйте до однорідності, прикриваєте і ставите в холодильник на пару годин. Перед сервіровкою перекладаєте салат в більш підходящий посуд, прикрашаєте гілочками кропу або петрушки і підносите до столу.
Смачного!