07 березня 2025 р. 36 0
Тут народжується маленьке солодке диво. У прилуцькій карамельній кипить не лише гаряча маса, а й підготовка до міжнародного жіночого дня. Карамельєр Максим вже почав процес приготування солодких квітів, які згодом сформують у букет.
Для початку у ємності за певними пропорціями змішали воду, цукор і патоку. Варити масу потрібно на 150 градусах. Спеціальним приладом цукерники вимірюють температуру.
По готовності цукровий сироп перемістили у силіконові форми. Тут карамель набуває кольору. Розділивши карамель у три силіконові форми, її фарбують різними кольорами. Троянди матимуть червоно-рожевий бутон. Стебло ж буде, як зазвичай, зелене.
Після хвилини змішування маса набула яскравого кольору. Тоді додаємо ще один важливий інгредієнт — стабілізатор, а потім — смакову добавку.
Щойно карамель охолонула до потрібної температури. Майстер одягає термозахисні рукавички. Це потрібно для того, аби вільно тримати масу при розтягуванні на спеціальному гаку.
У ході роботи чоловік розповідає, розтягувати карамель треба близько 50 разів. Тоді вона набуває необхідної консистенції.
Виготовляючи різноманітні фігурки майстри довго працюють з карамеллю. Аби вона не так швидко застигала, робоче місце має підігрів.
Витягуючи карамель, цукерники ріжуть її на шматочки, утворюють пелюстки. Кожна з них формується вручну. Жодного штампа чи форми, лише вправність майстра.
Щодня виробляється близько 20 кілограм карамельних цукерок. Усі вони мають різний смак, колір та дизайн. До 8 березня ще більше готують карамельних квітів та цікавих льодяників.
У кожен виріб кладено любов та тепло їхньої душі. Адже троянди мають бути не лише красиві, а й смачні. Останній елемент у приготуванні – зелений листочок.
І от, солодка королева квітів готова. Ось так умілі чоловічі руки створюють радість для жінок. Ці солодкі шедеври згодом стануть частиною красивих букетів. Вони ж обов’язково потраплять до рук найкращої в світі мами, дружини чи доньки.