
Волоські горіхи багаті на особливі жири, вітаміни та мінерали, тому вони є одними з найкорисніших продуктів. Про це пише УНІАН з посиланням на блог martha stewart.
Усі види горіхів – мигдаль, фундук, бразильські горіхи, фісташки – багаті на корисні речовини, але волоські горіхи відрізняються від них із кількох причин.
Що робить волоські горіхи унікальними порівняно з іншими горіхами, то це їхні рослинні омега-3 жирні кислоти у формі, відомій як альфа-ліноленова кислота (АЛК). За словами речниці Академії харчування та дієтології Джулі Стефанскі, відповідно до дослідження, що вийшло на шпальтах National Institutes of Health, ці горіхи є одним з найбагатших джерел АЛК поряд із насінням льону.
Чверть склянки (або 14 половинок) волоських горіхів містить 2,5 грама АЛК, і це найбільше серед усіх горіхів. До того ж у цій кількості продукту є 2 грами клітковини та 4 грами рослинного білка, повідомила менеджерка з розвитку продуктів Diamond of California Nuts Джен Фабро. Вона додала, що це поєднання поживних речовин справді відрізняє волоські горіхи від інших.
