фото Kokl.Ua Токсиколог попереджає, що пластикові контейнери можуть не тільки спричиняти передчасне псування, а й виділяти хімічні речовини
Пластикові контейнери для зберігання зараз майже всюди, але вони не завжди є найкориснішим вибором для вашої їжі. Токсиколог попереджає, що пластикові контейнери можуть не тільки спричиняти передчасне псування, а й виділяти хімічні речовини. Real Simple розповідає, які продукти не можна зберігати в пластикових контейнерах.
Сире м’ясо та птиця
Сире м’ясо виділяє натуральні соки, які створюють ідеальне середовище для розмноження шкідливих бактерій, таких як сальмонела та кишкова паличка. А накопичення вологи прискорює ріст бактерій, тому харчові отруєння та швидке псування можуть статися протягом кількох годин, а не днів.
Свіжі молочні продукти
М’які сири та інші продукти на молочній основі особливо чутливі до способу їх зберігання. Молочним продуктам потрібен контрольований потік повітря для збереження свіжості. А пластикові контейнери утримують вологу та прискорюють псування, що може призвести до швидкого розвитку цвілі та втрати харчової цінності.
Фрукти, що виробляють етилен
Яблука, банани та помідори виділяють природний газ, який прискорює процес дозрівання, а герметичний пластик лише погіршує цей ефект, тому фрукти швидше перезрівають та псуються.
Листова зелень та салат
Салат та інша зелень недовго зберігатимуться в пластикових контейнерах. Їм потрібна належна циркуляція повітря, а пластикові контейнери утримують вологу, що призводить до в’янення та росту бактерій.
Гаряча їжа
Поміщення гарячої їжі в пластикові контейнери створює пару та конденсат, підвищуючи внутрішню температуру до рівня, де бактерії швидко розмножуються. Також контакт між нагрітою їжею та пластиком може сприяти розкладанню самого пластику, потенційно збільшуючи вплив шкідливих речовин.
Більше оригінальних страв у рубриці «Рецепти»