Хобі, яке переросло у справу життя: жителька Хмельниччини вирощує гектари часнику

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Тетяна п’ятий рік вирощує часник сорту “Любаша”. Суспільне Хмельницький

Тетяна улюбленою справою займається з 13-літнім сином, семикласником Тарасом.

"Ми поїхали з сином в Польщу, то він сказав мені: "Мама, я не хочу бути в Польщі, я хочу бути в Україні". Зараз він сам їде на тракторі. Він вже розбирається у всякій електроніці".

У своєму господарстві вони мають близько 10 одиниць різної техніки.

На Хмельницькому центральному продовольчому ринку продають великий, середній, дрібний часник, вирощений фермерами-одноосібниками. Вартість на нього коливається від 80 до 130 гривень, розповіла продавчиня Галина.

"Є ярий часничок, він маленький. А зимовий — величенький, він лежить довго. Кілограмами не беруть, а по 300-400 грам, бо ж його багато не треба".

Натомість, процес вирощення часнику кропіткий і вимагає постійного догляду, зізнається фермерка Тетяна Затварська.

"В кінці лютого-на початку березня ми сипимо салітру, бризкаємо, виводимо його від стресу, потім обробляємо від шкідників, хвороб, потім ми "ламаємо стрілку". До сьогоднішнього дня ми постійно в часнику, кожен день".

За словами Тетяни, результат осінньої висадки часнику на площі близько трьох з половиною гектарів очікує в червні.

"В нас посадковий матеріал тут має бути. Ще є 2 гектари — це буде на продаж. Плюс-мінус десь так має бути 10 тонн на продаж".

Зі слів фермерки, реалізує вирощений часник виключно в Україні.

Новини України